Pups

Mijn honden krijgen een gedegen opvoeding en training en voldoende beweging. Ze wonen in huis en gaan dagelijks wandelen of mee op training; retrievers zijn immers geen kennelhonden. Omdat elke hond voldoende aandacht verdient, heb ik een beperkt aantal honden. Daaruit vloeit voort dat er maar af en toe een nestje gefokt wordt. De pups worden in huis geboren en grootgebracht. Uitgebreide socialisatie is vanzelfsprekend.

De honden waarmee gefokt wordt zijn mijn eigen honden die aan vooropgestelde eisen qua gezondheid en karakter moeten voldoen. Daarbij wordt een reu gezocht die eveneens voldoet aan deze eisen. De combinatie dient een goede toevoeging te zijn aan de kwaliteiten van het betreffende ras. Tevens vind ik het belangrijk dat beide ouderdieren bewezen jachtkwaliteiten hebben.

De pups uit deze combinaties hebben dus een aangeboren werklust. Dit houdt in dat de baasjes de bereidheid dienen te hebben actief met de hond bezig te zijn. Dit hoeft niet altijd in de jacht te zijn; ook andere takken van hondensport zoals gehoorzaamheid, behendigheid, dogdance, fly- of treibball, enz. zijn een prima uitlaatklep voor de aangeboren energie van de hond. Hierdoor wordt de werklust bevredigd en is de hond ook een aangename en rustige huisgenoot.

Binnenkort word Sam gedekt , pups worden voorbehouden voor baasjes die aktief wensen om te gaan met hun hond