Over ons

Ik ben Jef Savels en ik woon met mijn honden in de bosrijke omgeving van Wingene nabij Brugge. Wat ooit begon met mijn toller Zybo en een gehoorzaamheidscursus, is uitgegroeid tot een levensstijl. Vrijwel alle vrije tijd wordt besteed aan mijn honden en aanverwante (honden)activiteiten.

Regelmatig neem ik met de honden deel aan jachtwedstrijden in binnen- en buitenland. Aan deze wedstrijden gaan uiteraard vele trainingsuren vooraf. Tijdens het jachtseizoen vergezellen de honden mij op de praktische jacht. Daarnaast vind ik het leuk om mijn kennis en ervaring in de opvoeding en training van honden in het algemeen en de jachthondensport in het bijzonder, te delen. Dit gebeurt op de hondenschool of op individuele basis. 

De naam ‘Mayflower Dancer’s verwijst naar de Tollers die hier het eerst hun intrede deden. De ‘mayflower’ is de officiële bloem van Nova Scotia en ‘dancer’s’ verwijst naar het speelse gedrag van de Toller die de eenden naar de waterkant lokt.

Veel kijk- en leesplezier!

Jef Savels

Foto boven: v.l.n.r. La-Luna (Moon) achter, Jill voor, Poirot, Kate (Molly) liggend, Lilly-Rose (Liffey) zittend en Hetty